YURTDIŞI EĞİTİM
Viyana Ziraat Üniversitesi (Boku Wien)
VİYANA ZİRAAT ÜNİVERSİTESİ (BOKU WiEN)
Viyana Üniversitesi / Ziraat Fakultesi iken „Viyana Ziraat Üniversitesi" olarak Brans Üniversitesi olmustur.
Genelde Türkiye Üniversitelerindeki Ziraat Fakultesinde bulunan bölümler bulunmaktadir. Ayrica Türkiyedeki „Cevre Mühendisligi"nin karsiligi da bu Üniversitede bulunmaktadir.
2003 yilindan öncesinde Avusturya Üniversitelerindeki tüm bölümler gibi Lisans ve Yüksek Lisans egitimi birlesik olarak (Diplomstudium) verilmekteyken, 2003 yilindan sonra bu üniversitedeki bölümlerin tamami Lisans Egitimi (3 yil) ve Yüksek Lisans Egitimi (2 yil) olarak ayrildi.
ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System): Avrupa Kredi Transfer Sistemi
LISANS EĞİTİMİ (BACHELORSTUDIUM)
Lisans egitimi 3 yil sürmektedir. Mezuniyet sonrasi ögrenciler direkt olarak Master egitimine baslayabilirler (herhangi bir sinava tabii tutulmaksizin). Türkiyeden yatay gecisle gelen ögrenciler, Türkiyedeki Universitede vermis olduklari dersleri Viyana Ziraat Universitesinde saydirabilirler.
Bölümler:
At Bilimleri (Pferdewissenschaft): 180 ECTS, 3 yil. Bu bölüm Viyana Veterinerlik Üniversitesiyle beraber ortak olarak okutulmaktadir.
Bagcilik ve Sarap Ekonomisi (Weinbau, Oenologie und Weinwirtschaft): 180 ECTS, 3 yil.
Cevre Mühendisligi ve Bio-Kaynak Yönetimi (Umwelt- und Bio-Ressourcenmanagement): 180 ECTS, 3 yil. Türkiyedeki „Cevre Mühendisligi"nin karsiligi bu bölümdür.
Gida Mühendisligi ve Biyoteknoloji (Lebensmittel- und Biotechnologie): 180 ECTS, 3 yil. Bu bölümden mezun olan kisiler icin Avusturyadaki is imkanlari gayet iyi. Zira bu bölüm mezunlari genel olarak Laboratuvar ortaminda calismaktadirlar ve Avusturyada suan Laboratuvar elemaninda acik bulunmaktadir.
Odun ve Dogal Lif Teknolojisi (Holz- und Naturfasertechnologie): 180 ECTS,3 yil. 180 ECTS, 3 yil.
Orman Mühendisligi (Forstwirtschaft): 180 ECTS, 3 yil.
Peyzaj Mimari & Bölge Planlama ve Bölge Mimarisi (Landschaftsplanung und Landschaftsarchitektur): 180 ECTS, 3 yil.
Su Ürünleri ve Kültür Teknolojisi (Kulturtechnik und Wasserwirtschaft): 180 ECTS, 3 yil.
Ziraat Mühendisligi (Tarim Ekonomisi) (Agrarwissenschaften): 180 ECTS, 3 yil.
YÜKSEK LİSANS (MASTERSTUDIUM)
Ögrencinin Avusturyada sececegi Master Bölümü Türkiyede almis oldugu Lisans egitiminin aynisi veya yakin bir bölümü olmalidir. Mesela Makine mezunu bir ögrenci Isletme bölümünde Master'e kabul edilmemektedir (ögrenci Türkiyede bu alanda Master kabulü almis olsa bile). Asagidaki listede istisnai durumlar icin özel notlar düsülmüstür. Master kabulleriyle alakali lütfen Istanbul büromuzla baglantiya geciniz. Ayrica Master kabullerinde ögrencilere Türkiyedeki Lisans Egitimi ile Avusturyadaki Lisans Egitimi farki gözetilerek alttan (yani Lisans derslerinden) ek 3-5 ders verilme durumu vardir. Suana kadar 5 dersten fazla verildigi olmamistir.
Bölümler:
Arazi Yönetimi, Altyapi ve Yapi Teknigi (Landmanagement, Infrastruktur und Bautechnik): 120 ECTS, 2 yil. Su Ürünleri veya Kültür Teknolojisi Lisans mezunlari ve bu alandaki derslerini iceren baska bir bölümden mezun olan ögrenciler bu Master programina basvurabilirler.
Bitki Bilimleri (Angewandte Pflanzenwissenschaften): 120 ECTS, 2yil. Ziraat Mühendisligi veya bu alanlardaki benzer dersleri almis Lisans mezununlari veya Türkiyede Bitki Bilimlerinde Mastere kabul edilmis ögrenciler bu Master programina basvurabilirler.
Bitki Tıpbı (Bitki Gelisimi & Sagligi) (Phytomedizin): 120 ECTS, 2 yil. Ziraat, Orman veya benzer bir Mühendislikten mezun olanlar veya bu alandaki benzer dersleri almis Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Biyoteknoloji (Biotechnologie): 120 ECTS, 2 yil. Gida Mühendisligi veya Biyoteknoloji mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Cevre Mühendisligi ve Bio-Kaynak Yönetimi (Umwelt- und Bio-Ressourcenmanagement): 120 ECTS, 2 yil. Teknik, Ekonomi veya Sosyal Bilimler alaninda mezun olmus Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Gida Mühendisligi ve Teknolojisi (Lebensmittelwissenschaft und -technologie): 120 ECTS, 2 yil. Gida Mühendisligi veya Biyoteknoloji mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Odun Teknolojisi ve Yönetim (Holztechnologie und Management): 120 ECTS, 2 yil. Odun ve Dogal Malzeme Tekniklerinden veya bu alandaki dersleri görmüs ögrenciler basvurabilirler.
Ökolojik Ziraat (Ökologische Landwirtschaft): 120 ECTS, 2 yil. Ziraat Mühendisligi mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler
Orman Mühendisligi (Forstwissenschaften): 120 ECTS, 2 yil. Orman Mühendisligi mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Peyzaj Mimari & Bölge Planlama ve Bölge Mimarisi (Landschaftsplanung und Landschaftsarchitektur): 120 ECTS, 2 yil. Peyzaj Mimari, Bölge Planlama veya Bölge Mimarasi mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Su Ürünleri ve Cevre (Wasserwirtschaft und Umwelt): 120 ECTS, 2 yil. Su Ürünleri ve Cevre mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler
Su Ürünleri ve Kültür Teknolojisi (Kulturtechnik und Wasserwirtschaft): 120 ECTS, 2 yil. Su Ürünleri ve Kültür Teknolojisi mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Tarim ve Gida Ekonomisi (Agrar- und Ernährungswirtschaft): 120 ECTS, 2 yil. Tarim ve Gida Ekonomisi, Gida Bilimleri mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Vahsi Hayvan Ekolojisi (Wildtierökologie und Wildtiermanagement): 120 ECTS, 2 yil. Hayvan Ekolojisi, Orman Mühendisligi, Biyoloji, Ekoloji veya Veterinerlik mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Yararli Hayvan Bilimleri (Nutztierwissenschaften): 120 ECTS, 2 yil. Ziraat Mühendisligi veya Veterinerlik mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Ziraat Biyolojisi (Tarim Biyolojisi) (Agrarbiologie): 120 ECTS, 2 yil. Ziraat Biyolojisi mezunlari veya bu alandaki dersleri görmüs olan Lisans mezunlari bu bölüme basvurabilirler.
Diger Avrupa Universiteleriyle Partner olarak sunulan Master Dallari:
DDP European Master in Animal Breeding and Genetics (EM-ABG)
Environmental Sciences - Soil, Water and Biodiversity (ENVEURO) -
Horticultural Sciences
Mountain Forestry
Mountain Risk Engineering
Natural Resources Management and Ecological Engineering
Safety in the Food Chain
DOKTORATSSTUDİUM (DOKTORA)
Yer Bilimleri (Bodenkultur)
Sosyal ve Ekonomi Bilimleri (Sozial- und Wirtschaftswissenschaften)