5Q0sCPuhxd8YEPih-Z0D
top of page
Viyana Üniversitesi Uni Wien.jpg

Viyana Üniversitesi

Uni Wien

ViYANA ÜNİVERSİTESİ (UNİ WİEN)

2003 yılından öncesinde Avusturya Üniversitelerindeki tüm bölümlerde eğitim Lisans ve Yüksek Lisans birleşik olarak (Diplomstudium) verilmekteydi. 2003 yılından sonra bölümlerin büyük kısmı Lisans Eğitimi (3 yıl) ve Yüksek Lisans Eğitimi (2 yıl) olarak ayrıldı. Hala birleşik okutulan (Diplomstudium, 4 yıl) bölümler bulunmaktadır.
ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System): Avrupa Kredi Transfer Sistemi

LİSANS EĞİTİMİ (BACHELORSTUDIUM )
Lisans egitimi 3 yıl sürmektedir. Mezuniyet sonrasi ögrenciler direkt olarak Master egitimine baslayabilirler (herhangi bir sinava tabii tutulmaksizin). Türkiyeden yatay gecisle gelen ögrenciler, Türkiyedeki Universitede vermis olduklari dersleri Viyana Universitesinde saydirabilirler.

Bölümler:

İşletme (Betriebswirtschaftslehre) : 180 ECTS (Giriş Kısmı 30, 106 Mecburi, 40 Seçmeli, 4 Bitirme Tezi)

Giriş Kısmı:Genel İşletme´nin Temeli, Bilgi Teknolojileri´nin Temeli, Ekonomi Matematigi´nin Temeli, İktisat´ın Temeli, Ekonomi Sosyolojisi´nin Temeli, Hukuk´un Temeli.

Mecburi Alanlar: Finans Ekonomisi, Pazarlama, Organizasyon ve personnel, Yenilik ve Teknoloji Yönetimi, İşletme Muhasebesi, İşletme´nin Nicel Metodları, Mikro ve Makro Ekonomi, Özel ve Vergi Hukuku, Ekonomi Matematiği ve İstatistiği, Bilgi Teknolojileri´nin Temeli, İş İngilizcesi, Sosyal Arastırma

Seçmeli Alanlar: Bu bölümlerden bir tanesi seçilebilir: International Business, Management, Ekonomi İstatistiği, Ekonomik Analizler

Astronomi (Astronomie) : 180 ECTS (146-Zorunlu, 24-Seçmeli,10-Bitirme ödevi)

Beden Eğitimi (Sportwissenschaft) : 180 ECTS (30-Giriş dersleri, 130-Zorunlu, 20-Seçmeli). Bu bölüm için yetenek sınavı yapılması mecburidir. Öğrenciler Türkiyede vermiş olduğu yetenek sınavını burada saydırabiliyor. Bu saydırma için Türkiyede yapılan sınavın içeriğinin gösterilmesi gerekmektedir. Yetenek sınavları Eylül ve Şubat aylarında olmaktadır. Sınav için Üniversitenin verdiği 1 haftalık (ücretsiz) özel bir kurs bulunmaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği (Informatik) : 180 ECTS (102- Zorunlu, 72- Öğrencinin seçeceği branş dalından, 6-Seçmeli). Öğrencinin Bilgisayar Mühendisliği bünyesinde seçebileceği branş dalları: Biyoinformatik, Medya Informatiği, Tıp Informatiği, Scientific Computing, Ekonomi Informatiği.

Bilişim Yönetimi (Informatikmanagement) : 105 Haftalık Saat (92-Zorunlu, 13-Seçmeli)
Öğrencinin Bilişim Yönetimi bünyesinde seçebileceği branş dalları: Fachdidaktik der Informatik, Isletme-Bilgi Sistemleri, E-Ticaret ve E-Goverment, Lojistik, Multimedya, Ag Baglantilari, Yazilim Mühendisligi, Prozesssteuerung ve Simulasyon, Ekonomi-Hukuk.

Biyoloji (Biologie): 180 ECTS (30-Giriş dersleri, 30-Zorunlu (iki farklı daldan seçiliyor bu zorunlu dersler), 120-Seçmeli)
Öğrencinin Biyoloji bünyesinde seçebileceği branş dalları: Antropoloji, Mikrobiyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Ökoloji, Paleobiyoloji, Bitki Bilimleri, Hayvan Bilimi

Coğrafya (Geographie): 180 ECTS (30-Giriş dersleri, 32-Zorunlu, 118-Zorunlu)

Felsefe (Philosophie): 180 ECTS (30-Giriş dersleri, 90-Zorunlu, 39-Seçmeli, 15-Seçmeli, 16-Bitirme ödevi)
Öğrencinin Felsefe bünyesinde seçebileceği branş dalları: Ruh ve Dil, Sanat-Kültür ve Din, Huzur, Etik, Cinsiyet ve Toplum, Insan ve Doga (Ögrenci bu 6 daldan 3 tanesini secmek zorundadır)

Fin Dili ve Edebiyatı (Fennistik): Toplam 92 Haftalık Ders Saati (54-Zorunlu, 38-Seçmeli), 3 yıl. Bu bölümde öğrenci mezun olmadan önce Latince dersini geçmek zorunluluğu vardır

Fizik (Physik): 180 ECTS (130-Zorunlu, 50 Seçmeli)

Flamen Dili ve Edebiyatı (Nederlandistik): 3 yıl.

Gazetecilik ve İletişim Bilimleri (Publizistik- und Kommunikationswissenschaft): 90 Haftalık ders saatinden oluşmaktadır. Viyana Üniversitesinde Gazetecilik ile İletişim Bilimleri birlikte okutulmaktadır. Her iki bölümü kazanan öğrencileri bu bölüme göndermekteyiz. Bu bölümün bir diğer özelliği kolay olması, yani öğrencilerin rahat bitirdiği bölümlerden birisi.

Gıda Bilimleri (Ernährungswissenschaften): 180 ECTS (24-Giriş dersleri, 142-Zorunlu, 14-Seçmeli). Bu bölüm „Gıda Mühendisliği" değildir. Türkiyedeki Gıda Mühendisliği'nin karsiliğı ayrı olarak Viyana Ziraat Üniversitesinde mevcuttur

İktisat (Volkswirtschaftslehre): 180 ECTS (30-Giris Dersleri, 94-Zorunlu, 48-Secmeli, 8-Lisans Bitirme Calismasi. Türkiyede bulunan „Ekonometri" bölümünün Avusturyadaki karsiligi Iktisat bünyesinde oldugundan Ekonometri den gelenleri de Iktisata yerlestiriyoruz.

Iskandinav Dili ve Edebiyati (Skandinavistik): 3 yil. Bu bölümde ögrenci mezun olmadan önce Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

İşletme (Betriebswirtschaft): 180 ECTS (30-Giris dersleri, 106-Zorunlu, 40-Brans dersleri, 4-Bitirme ödevi)
Öğrencinin Isletme bünyesinde görecegi zorunlu dersleri: Bu bölümde 106 saatlik Zorunlu dersler arasinda ögrencinin görecegi dersler: Finans, Pazarlama, Personel Yönetimi ve Organizasyon, Üretim ve Lojistik, Teknoloji Yönetimi, Muhasebe, Isletmenin sayisal metodlari, Mikro-Makro ekonomi, Özel-Vergi Hukugu, Isletme icin Matematik ve Istatistik, Bilisim Teknolojileri, Ticari Ingilizce, Sozial arastirmalar.
Öğrencinin Isletme bünyesinde seçebileceği branş dalları: Uluslararasi Ticaret, Management (Yönetim), Ekonomi Istatistigi, Ekonomik Analizler.

Istatistik (Statistik): 180 ECTS (120-Zorunlu, 60-Secmeli)

Japon Dili ve Edebiyatı (Japanologie): Toplam 90 Haftalik ders saati. (54-Zorunlu, 36-Secmeli)

Jeoloji (Yer Bilimleri) (Erdwissenschaften): 180 ECTS (24-Giris dersleri, 138-Zorunlu, 10-Secmeli, 8-Bitirme ödevi)

Kimya (Chemie): 180 ECTS (39-Giris dersleri, 126-Zorunlu, 15-Secmeli)

Kültür ve Sosyal Antropoloji (Kultur- und Sozialanthropologie): 180 ECTS (30-Giris Dersleri, 30-Temel dersler,
60-Zorunlu, 60-Brans)

Macar Dili ve Edebiyatı (Hungarologie): Toplamda 92 saatlik bir bölüm. (54-Zorunlu, 38-Secmeli)

Matematik (Mathematik): 180 ECTS (30-Giris dersleri, 108-Zorunlu, 42-Secmeli)

Musevi Dili ve Edebiyatı (Judaistik): Toplam 100 Haftalik Ders Saati (60-Zorunlu, 40-Secmeli), 3 yil. Bu bölümde ögrenci mezun olmadan önce Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

Mütercim Tercümanlık (Transkulturelle Kommunikation): 180 ECTS lik bir bölüm. Viyana Üniversitesinde Mütercim Tercümanlik bölümünde „Türkce" bulunmamaktadir ve ögrenci EN AZ 2 Yabanci Dili bilmek zorundadir. Almanca anadil sayilmakta, bunun yaninda ögrenci Ingilizce'yi secmekte. Buna ek olarak ticari dillerden birisini daha secmesi gerekiyor ögrencinin (mesela Italyanca, Ispanyolca, Rusca, Fransizca..vs gibi). Bu yabanci dillerden birisini TÜRKCE istiyorsa ögrenciyi GRAZ ÜNIVERSITESINE yönlendiriyoruz, bu Üniversitede ögrencinin sececegi 3. Yabanci dil Türkce olabiliyor. Yani ögrenci Almanca-Ingilizce ve Türkce Mütercim-Tercümani oluyor.

Pedagoji (Bildungswissenschaft - ehem. Pädagogik): 180 ECTS (15-Giris dersleri, 65-Zorunlu, 40-Brans, 30-Secmeli,
10-Staj, 20-Bitirme ödevi)

Sinoloji (Sinologie): Toplam 96 saatlik bir bölüm (58-Zorunlu, 38-Secmeli)

Sosyoloji (Soziologie): 180 ECTS (150-Sosyal Bilimler ve Sosyoloji Modülü dersleri, 30-Brans)

Uluslararasi İlişkiler - Siyasal Bilimler (Politikwissenschaft): 180 ECTS (120-Zorunlu, 60-Secmeli). Bu bölümün Viyana Üniversitesindeki orijinal ismi „Siyasal Bilimler" olarak geciyor. Türkiyede „Uluslararasi Iliskiler" bölümünden de ögrencileri bu bölüme gönderiyoruz cünkü Viyana Universitesinde direk Uluslararasi Iliskiler diye bir bölüm yok. Bunu ögrenciye izah ederken de Viyana Universitesinde Uluslararasi Iliskiler ile Siyasal Bilimler birlikte okutuluyor diyoruz. Ayrica bu bölüm Viyana Üniversitesinde kolay olan bölümlerden birisi, yani bitirmesi rahat.

YÜKSEK LISANS (MASTERSTUDIUM)
Master egitimi 2 yil sürmektedir, mezuniyet sonrasi ögrenciler istemeleri durumunda Doktora egitimine direkt baslayabilirler. Masterden kabul alabilmek icin ALES SInavina girilmis olmasi ve minumum 55 puan alinmis olmasi SARTTIR. Türkiyedeki bir Universiteden Mastere kabul alma veya kayit yaptirmanin gerek olup olmamasi ögrencinin ALES SInavina giris tarihine göre degismektedir. Bu konuda Istanbul merkez büromuzla görüsülmesi gerekmektedir.
Ögrencinin Avusturyada sececegi Master Bölümü Türkiyede almis oldugu Lisans egitiminin aynisi veya yakin bir bölümü olmalidir. Mesela Makine mezunu bir ögrenci Isletme bölümünde Master'e kabul edilmemektedir (ögrenci Türkiyede bu alanda Master kabulü almis olsa bile). Asagidaki listede istisnai durumlar icin özel notlar düsülmüstür. Master kabulleriyle alakali lütfen Istanbul büromuzla baglantiya geciniz.
Ayrica Master kabullerinde ögrencilere Türkiyedeki Lisans Egitimi ile Avusturyadaki Lisans Egitimi farki gözetilerek alttan (yani Lisans derslerinden) ek 3-5 ders verilme durumu vardir. Suana kadar 5 dersten fazla verildigi olmamistir.
Bölümler:
Antropoloji (Anthropologie): 120 ECTS (15-Zorunlu, 30-Secmeli Zorunlu, 15-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel Yeterlilik Dersleri, 30-Master Bitirme Tezi), 2 yil.

Arsivcilik ve Tarih Arastirmalari (Geschichtsforschung, Historische Hilfswissenschaften und Archivwissenschaften): 180 ECTS (99-Temel Dersler, 81-Brans Dersleri), 3 yil. Tarih, Arsivcilik veya bu alanlardaki benzer dersleri almis Lisans mezununlari veya Türkiyede Tarih veya Arsivcilik'den Mastere kabul edilmis ögrenciler bu Master programina basvurabilirler.

Astronomi (Astronomie): 120 ECTS, 2 yil.

Avrupa Etnolojisi (Avrupa Irk Bilimi) (Europäische Ethnologie): 2 yil.

Beden Eğitimi (Sportwissenschaft): 120 ECTS, 2 yil. Beden Egitimi Master egitiminde yetenek sinavi yoktur.

Bilgi İşlem Mühendisliği (Scientific Computing): 120 ECTS (36-Zorunlu, 48-Secmeli, 6-Seminer, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Bilişim-Medya İnformatiği (Medya Informatigi) (Medieninformatik) : 120 ECTS, 2 yil (78-Zorunlu, 6-Secmeli, 6-
Seminer, 30-Bitirme Tezi). Bu bölüm Bilgisayar Mühendisligi ve Bilisim karisimi bir bölümdür.

Bilişim Yönetimi (Informatikmanagement): Toplam 20 Haftalik saat, 1 yil (18-Zorunlu, 2 Secmeli). Bu Master programi toplamda sadece 2 Dönem (1 yil) sürmektedir. Programin icerigi: Bilgisayar, Isletme Bilgi Sistemleri, E-Ticaret, Lojistik, Multimedya, Network, Yazilim Mühendisligi, Üretim ve Simulasyon, Ekonomi ve Hukuk.

Biyolojik Kimya (Biologische Chemie): 120 ECTS (30-Giris Dersleri, 50-Secmeli, 10-Brans, 30-Master Bitirme Tezi)
2 yil. Biyoloji ve Kimya mezunlari bu bölüme basvurabiliyorlar. Iki tane ana brans dali vardir. Bunlar: Kimyevi Biyoloji-Chemical Biology (icerigi Kimya ve Moleküler Biyolojiden olusuyor) ve Gida Kimyasi-Food Chemistry (icerigi Kimya ve Gida Kimyasindan olusuyor).

Botanik (Bitki Bilimi) (Pflanzenwissenschaft): 120 ECTS (30-Zorunlu, 30-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel Yeterlilik Dersleri, 30-Master Bitirme Tezi), 2 yil. 3 Anadalda Master yapilabilir: 1) Evrim, Sistematik ve Biyogeography. 2) Cogalma, Gelisim ve Yapi Biyolojisi 3) Moleküler Bitki Biyolojisi ve Psikolojisi.

Coğrafya (Geographie): 120 ECTS (50-Master Alan dersleri, 30-Secmeli, 10-Gezi, 30-Master Bitirme Tezi), 2 yil.

Çin Dili ve Edebiyatı (Sinoloji) (Sinologie): Toplamda 24 Saatli bir bölüm (14-Zorunlu, 10-Secmeli), 2 yil.

Davranış, Nöroloji ve Kavrama Biyolojisi (Verhaltens-, Neuro- und Kognitionsbiologie): 120 ECTS (25-Zorunlu,
35-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel yeterlilik dersleri, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Din Bilimleri (Religionswissenschaft): 2 yil.

Doğayı Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik (Naturschutz und Biodiversitätsmanagement): 120 ECTS (45-Zorunlu,
15-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel yeterlilik dersleri, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Dünya Tarihi (Globalgeschichte): 120 ECTS (110-Zorunlu, 10-Secmeli), 2 yil. Tarih, Sosyal Bilimler veya Hukuk mezunlari bu Master programina basvurabilirler.

Evrim Biyolojisi (Evolutionsbiologie): 120 ECTS (30-Zorunlu, 30-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel Yeterlilik Dersleri, 30-Master Bitirme Tezi), 2 yil.

Felsefe (Philosophie): 120 ECTS (90-Zorunlu, 30-Master Bitirme Tezi), 2 yil.

Fin ve Macar Dil Bilimi (Finnisch-Ugrische Sprachwissenschaft): Toplamda 28 saat (18-Zorunlu, 10 Secmeli), 1 yil.

Fizik (Physik): 120 ECTS (35-Zorunlu, 50-Temel Modül Dersleri, 10-Tamamlama, 10-Uzmanlasma, 15-Brans), 2 yil.

Gazetecilik ve İletişim Bilimleri (Publizistik und Kommunikationswissenschaft): Toplamda 30 Haftalik ders saatinden ve Bitirme ödevinden olusmaktadir (14-Zorunlu, 16-Secmeli), süresi 2 yildir. Zorunlu dersler: Iletisim Teori ve Metodu, Iletisim Bilimi Arastirmalari. Secmeli Dersler: Medya ve Iletisim Yönetimi, Medya ve Iletisim Hukuku, Personel Iletisimi, Gurup ve Organizasyon Iletisimi.

Genetik ve Gelişim Biyolojisi (Genetik und Entwicklungsbiologie): 120 ECTS (30-Zorunlu, 30-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel Yeterlilik Dersleri, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Gıda Bilimleri (Ernährungswissenschaften): 120 ECTS (16-Zorunlu, 74-Brans, 30-Master Bitirme tezi), 2 yil. Ögrencinin Master Yapabilecegi Anadallar: Moleküler Gida (Molecular Nutrition), Gida Kalitesi ve Güvenligi (Food Quality and Safety), Gida Epidemyolojisi (Nutritional Epidemiology), Public Health Nutrition

Hollanda Dili ve Edebiyati (Nederlandistik): 2 yil.

Iktisat (Volkswirtschaftslehre): 120 ECTS (52-Zorunlu, 48-Secmeli, 20-Master Bitirme Tezi), 2 yil.

Irk Bilimi (Gender Studies): 120 ECTS, 2 yil.

Iskandinav Dili ve Edebiyati (Skandinavistik): 2 yil.

Islam Pedagojisi (Islamische Religionspädagogik): 120 ECTS, 2 yil (76-Zorunlu, 14-Secmeli, 25-Bitirme Ödevi,
2-Komisyon Sinifi). Zorunlu Dersler: Genel Islami Bilimler (Kur-an, Peygamberin Ameli ve Düsünce Tarzi, Günlük hayatta Islam ve Ögretisi, Islami Etik ve Mistik), Insani Bilimler (Din Bilimi ve Filozofisi, Din Sosyolojisi ve Din Psikolojisi, Avrupa Kültür Tarihi ve Arastirmalari), Pedagojik-Didaktik ve Bilimsel Egitim (Pedagojik ve Bilimsel Mesleki egitim, Islam Din Pedagojisi, Staj)

İşletme (Betriebswirtschaft): 120 ECTS (80-Brans Dersleri, 8-Yönetim Dersleri, 30-Master Bitirme Tezi, 2-Master Bitirme Sinavi), 2 yil. Isletme Masteri yapilabilecek dallar: Bankacilik, Kontrolling, Corporate Finance, Enerji ve Cevre Yönetimi, Elektronik Ticaret, Isletme Muhasebesi, Finans Mühendisligi, Hizmet Finansi, Endüstri Yönetimi, Inovasyon ve Teknoloji Yönetimi, Yatirim Analizleri, Uluslararasi Pazarlama, Lojistik Yönetimi, Pazarlama, Operations Research, Organizasyon, Üretim Yönetimi, Public Utility Management, Revision, Vergi ve Vesayet, Isletme Informatigi.

İstatistik (Statistik): 120 ECTS (83-Brans Dersleri, 17-Secmeli, 20-Master Bitirme Tezi), 2 yil.

Japon Dili ve Edebiyatı (Japanologie): Toplam 30 Haftalik ders saati (18-Zorunlu, 12-Secmeli), 2 yil.

Jeoloji (Yer Bilimleri) (Erdwissenschaften): 120 ECTS (30-Alternatifli Zorunlu Dersler, 55-Brans, 30-Master bitirme tezi, 5-Master bitirme sinavi), 2 yil.

Kartografya ve Coğrafi Bilimler (Kartographie und Geoinformation): 120 ECTS (60-Secmeli, 16-Brans, 14-Seminer, 30-Master Bitirme Tezi), 2 yil.

Kimya (Chemie): 120 ECTS (60-Brans, 30-Tamamlama Modül dersleri, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Macar Dili ve Kültürü (Hungarologie): 2 yil.

Macar Edebiyatı (Ungarische Literaturwissenschaft):Toplam 28 Haftalik ders saati (18-Zorunlu,10-Secmeli) 1 yil.

Matematik (Mathematik): 120 ECTS, 2 yil.

Moleküler Biyoloji (Molekulare Biologie): 120 ECTS (30-Zorunlu, 30-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel Yeterlilik Dersleri, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Moleküler Mikrobiyoloji (Molekulare Mikrobiologie und Immunbiologie): 120 ECTS (30-Zorunlu, 30-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel Yeterlilik Dersleri, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Musavi Dili ve Edebiyati (Judaistik): Toplam 20 Haftalik Ders Saati (10-Zorunlu, 10-Secmeli), 1 yil.

Mütercim-Tercümanlık (Dolmetschen): 120 ECTS (58-Zorunlu, 34-Secmeli, 28-Master bitirme tezi), 2 yil. Ögrenci dillerden birisi Almanca olmak kaydiyla toplamda 3 dil üzerinde Masteri yapmak zorundadir. Almancanin yanindaki 2. Ve 3. Dil alternatifleri: Bosna-Hirvat-Sirpca, Cince, Ingilizce, Fransizca, Italyanca, Japonca, Polonca, Portekizce, Rumence, Rusca, Ispanyolca, Cekce, Macarca.

Ökoloji (Ökologie): 120 ECTS (30-Zorunlu, 30-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel yeterlilik dersleri, 30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Paleobiyoloji (Paläobiologie): 120 ECTS (36-Zorunlu, 25-Secmeli, 29-Biyologlar icin Bilimsel yeterlilik dersleri,
30-Master bitirme tezi), 2 yil.

Pedagoji (Bildungswissenschaft): 120 ECTS (30-Zorunlu, 60-Secmeli, 30-Master bitirme tezi ve sinavi), 2 yil.

Sanat Tarihi (Kunstgeschichte): 2 yil.

Şehir Planlama ve Çevre Düzenleme (Raumforschung und Raumordnung): 120 ECTS, 2 yil.

Sosyoloji (Soziologie): 120 ECTS, 2 yil.

Tercümanik (Übersetzen): 120 ECTS (58-Zorunlu, 34-Secmeli, 28-Master bitirme tezi), 2 yil. Ögrenci dillerden birisi Almanca olmak kaydiyla toplamda 3 dil üzerinde Masteri yapmak zorundadir. Almancanin yanindaki 2. Ve 3. Dil alternatifleri: Bosna-Hirvat-Sirpca, Cince, Ingilizce, Fransizca, Italyanca, Japonca, Polonca, Portekizce, Rumence, Rusca, Ispanyolca, Cekce, Macarca.

Uluslararası İlişkiler - Siyasal Bilimler (Politikwissenschaft) : 120 ECTS, 2 yil. Bu bölümün Viyana Üniversitesindeki orijinal ismi „Siyasal Bilimler" olarak geciyor. Türkiyede „Uluslararasi Iliskiler" bölümünden de ögrencileri bu bölüme gönderiyoruz cünkü Viyana Universitesinde direk Uluslararasi Iliskiler diye bir Master yok. Bunu ögrenciye izah ederken de Viyana Universitesinde Uluslararasi Iliskiler ile Siyasal Bilimler birlikte okutuluyor diyoruz. Ayrica bu bölüm Viyana Üniversitesinde kolay olan bölümlerden birisi, yani bitirmesi rahat.

Uluslararası İşletme (Internationale Betriebswirtschaft): 120 ECTS (40-Uluslararasi Yönetim Dersleri, 40-Secmeli,
8-Yabanci Dil, 30-Bitime Tezi, 2-Bitirme SInavi) , 2 yil.
Ögrencinin „Uluslararasi Yönetim Derslerinde" alabilecegi alt brans dallari: Uluslararasi Enerji Yönetimi, Finanzmanagement, Pazarlama, Personel Yönetimi, Uluslararasi Hesaplar, Dis Ticaret, Uluslararasi Sermaye Vergilendirmesi, Uluslararasi Strateji ve Organizasyon.
Ögrencinin „Secmeli" derslerde alabilecegi alt brans dallari: Bankacilik, Controlling, Corporate Finance, Enerji ve Cevre Yönetimi, Elektronik Ticaret, Uluslararasi Isletme Hesaplari, Finans Mühendisligi, Endüstri Management, Teknoloji Management, Yatirim Analizleri, Uluslararasi Pazarlama, Lojistik Management, Pazarlama, Operations Research, Organizasyon, Proje Yönetimi, Public Utility Management, Revizyon, Vergilendirme, Ekonomi-BIlgisayar.

Yönetim & Bilişim Sistemleri (Wirtschaftsinformatik): 120 ECTS (54-Zorunlu, 30-Secmeli, 6-Seminer, 30-Master Tezi. Bu bölüm Bilgisayar Mühendisligi ile Ekonomi karisimi bir bölümdür. Türkiyede „Yönetim Bilisim Sistemleri"ne denk gelmektedir.

Zooloji (Hayvan Bilmi) (Zoologie): 120 ECTS (30-Zorunlu, 30-Secmeli, 30-Biyologlar icin Bilimsel Yeterlilik Dersleri, 30-Master Tezi.

LİSANS & YÜKSEK LİSANS BİRLEŞİK EĞİTİM (DIPLOMSTUDIUM)
Egitim süresi 4 yildir, ögrenci direkt Master yapmis sayilarak mezun olmaktadir ve mezuniyet sonrasi direkt Doktora egitimine baslanabilmektedir. Lisans egitimini Türkiyede tamamlamis olan ögrencilerin önce Türkiyede vermis olduklari derslerini saydirmalari gerekmektedir. Sonrasinda sayilmayan kalan derslerini tamamlayarak Üniversiteyi bitirirler ve Lisans & Yüksek Lisans Diplomalarini alirlar (Yani otomatik olarak Master yapmis olurlar, aldiklari Diploma Master egitimini de kapsamaktadir).
Bölümler:
Afrika Dilleri ve Edebiyati (Afrikanistik)

Alman Dili ve Edebiyati (Deutsche Philologie) (Germanistik) : 120 ECTS (72-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil.

Arap Dili ve Edebiyati (Arabistik) : 120 (72-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil. Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

Bosnakca/Hirvatca/Sirpca Dilleri (Bosnisch/Kroatisch/Serbisch)

Bulgarca (Bulgarisch)

Çekçe (Tschechisch)

Dil Bilimleri (Sprachwissenschaft) : Toplam 130 Haftalik Ders Saati (65-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil. Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

Eczacilk (Pharmazie): Bu bölümde kontenjan uygulanmaktadir. Ögrenci Türkiyede Eczacilik bölümünü kazansa bile, 1 yillik Almanca egitiminden sonra extradan bölüme baslamak icin bir sinavi daha gecmesi gerekmektedir.

Eski ve Yeni Tarih (Ur- und Frühgeschichte) : Toplam 120 Haftalik Ders Saati (72-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil. Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

Eski Yahudi Dili (Altsemitische Philologie)

Evangelist Teoloji (Evangelische Fachtheologie)

Fransiz Dili ve Edebiyati (Französisch) (Romanistik) : Toplam 120 Haftalik Ders Saati (72-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil. Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

Hint Dili ve Edebiyati (Indologie)

Hukuk (Rechtswissenschaften) : 240 ECTS, 4 yil. Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

İngiliz Dili ve Edebiyatı (Anglistik und Amerikanistik) : Toplam 120 Haftalik Ders Saati (72-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil.Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

İspanyolca (Spanisch)

İtalyanca (Italienisch)

Karşılaştırmalı Edebiyat (Vergleichende Literaturwissenschaft) : Toplam 120 Haftalik Ders Saati (72-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil.Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir. Secmeli derslerin kolay verilebilmesi icin ögrencinin 2 yabanci dil bilmesi tavsiye edilmektedir.

Katolik Pedagojisi (Katholische Religionspädagogik)

Katolik Teolojisi (Katholische Fachtheologie)

Klasik Arkeoloji (Klassische Archäologie) : Toplam 120 Haftalik Ders Saati (72-Zorunlu, 48-Secmeli), 4 yil.Bu bölümde ögrenci ögreniminin ilk 2 yilinda Latince dersini gecmek zorunlulugu vardir.

Klasik Yunan Dil Bilimi (Klassische Philologie Griechisch)

bottom of page
<